През първите четири месеца (на 2023 г.) сме наложили над

...
През първите четири месеца (на 2023 г.) сме наложили над
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: За 4 месеца са наложени над 960 000 лв. глоби на пътя

През първите четири месеца (на 2023 г.) сме наложили над 960 000 лева санкции под формата на фишове и санкции, съобщи в " Денят стартира " основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

 

Много от ограниченията за пътна сигурност, упоменати през вчерашния ден от вътрешния министър Иван Демерджиев в Народното събрание, са препоръчани още август предходната година, сподели той. Посочи още, че предходната година са дадени пълномощия на над 6500 патрулни служители на реда, които да наблюдават за съблюдаване на разпоредбите по пътищата. По думите му огромният проблем е събираемостта и сложният метод на връчване на санкции.

 

" От фонда за пътна сигурност, където са генерирани над 100 млн. лева, в този момент са стартирани голям брой процедури, за пазаруване на стационарни и мобилни камери, на скоростомери, дрегери и така нататък "

 

Той разяснява, че камерите за наблюдаване в общините биха могли да бъдат пригодени за засичане на скорост. Не счита, че намаляването на оптималната скорост за придвижване по автомагистралите ще докара до проблеми.

 

" Само в Полша и Германия ограничаването е 140 км/ч, в другите страни от Европейски Съюз е 120-130, тъй че при съблюдаване на разпоредбите не смятам, че ще докара до съществени тапи. "

 

Във връзка с абитуриентските балове Министерство на вътрешните работи ще обезпечи засилено полицейско наличие към местата, където честват младежите, както и усилване на инспекциите по заведенията.

 

Създадена е група сред Министерство на вътрешните работи и министерството на земеделието, която да направи още по-строги условията за приложимост на божествен газ и той да може да се употребява само за медицински цели и в хранително-вкусовата индустрия.

 

" Дотогава ние ще реализираме засилен надзор по заведенията и въ всеки един случай на нерегламентирана продажба на божествен газ, ще сезираме органите на РЗИ и ще се реагира ", съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

 

Петър Тодоров сподели, че от началото на годината досега над 180 малолетни са попаднали в болница след приложимост на алкохол, опиати или божествен газ, до момента в който са били в заведение.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР