През първата вълна на Covid-19 минахме добре, през лятото се

...
През първата вълна на Covid-19 минахме добре, през лятото се
Коментари Харесай

Плевнелиев: Румен Радев наруши закона! За една година...

През първата вълна на Covid-19 минахме добре, през лятото се отпуснахме, във втория стадий влязохме леко неподготвени и с неприятна дисциплинираност. Това разяснява пред БНР президентът Росен Плевнелиев.

Като минус той уточни към момента изчезналата у нас електронна здравна карта. „ Вторият симптом, че здравната система е надълбоко нереформирана - имаме задоволително лекари, лечебни заведения и пари, има съществено модернизиране на системата, само че е нужна организационна промяна “.

„ Самите доктори, водачите, не са на една и съща позиция какво и по какъв начин би трябвало да се реформира, по тази причина министрите нямат политическата опция да наложат едно или друго решение. Надявам се този бранш да се разсъни след шока от пандемия и да се създадат измененията, като измежду тях е електронното опазване на здравето.

Не е мъчно това да се направи, нужна е воля, закон. Трябва да се разчистят неефективностите “, добави той.

Плевнелиев уточни, че когато ситуацията е тежко, страната е на ход и в обстановка на сериозна рецесия „ кесията би трябвало да се развърже “.

По мотив данъчната система той съобщи: „ Твърдото фиксиране на едно ниско равнище на налози, както е плоският налог у нас, предопределя да не се вършат изключения за който и да е било. Колкото повече се сменят данъчните ставки към по-ниски, толкоз повече страната събира повече пари...

В рецесия по-добре работи не селективното понижаване на налозите на един или на втори, а селективната помощ за нуждаещите се “.

Според Росен Плевнелиев бюджетът за идната година ще издържи на провокациите на рецесията и няма да се постанова спомагателна проверка.

По думите му президентът Румен Радев е нарушил закона, като за една година нито един път не е свиквал Консултативния съвет за национална сигурност, в случай че това би трябвало да се случва на всеки три месеца.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР