През първата половина на 2023 г. се наблюдава ръст от

...
През първата половина на 2023 г. се наблюдава ръст от
Коментари Харесай

Ръст на туристите в София през първата половина на 2023 г.

През първата половина на 2023 година се следи растеж от 31% по отношение на същия интервал на 2022 година на туристите в София. Това заяви заместник-кметът на направление „ Европейски политики, интернационална активност и туризъм “ Ирина Савина, представена от пресцентъра на Столичната община (СО).

Актуалните данни на единната система за туристическа информация (ЕСТИ) броят на задграничните туристи посетили София се е нараснал с 46%, а с 8% е растежът на българските туристи през първата поливина на 2023 година, по отношение на тази на 2022 година.

И през тази година продължава наклонността броят на задграничните туристи да е по-висок от този на българските.

 ГЕРБ кмет на София Снимка: SafeNews

Инвестициите, които екипът на кмета Йорданка Фандъкова осъществя в откриване на културно-историческото завещание на София и поддръжката за актуалното изкуство и софийските фестивали, водят до привличане на нови туристи и удължение на престоя им в столицата, отбелязва Ирина Савина.

Ирина Савина напомни, че през първата половина на тази година започва самодейността „ Опознай София, която е ориентирана към деца в подготвителна група и начален учебен стадий (1-4 клас). Целта е запознаване на децата с главните туристически забележителности на града, посредством приспособени беседи и визити. В първото издание присъединяване са взели повече от 500 възпитаници от разнообразни учебни заведения. Инициативата ще продължи през септмеври. В обиколките ще са включени и нови туристически обекти.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР