През първата половина на 2020 г. член на охранителния апарат

...
През първата половина на 2020 г. член на охранителния апарат
Коментари Харесай

Съдят в Мюнхен за поръчково убийство близък до Рамазан Кадиров

" През първата половина на 2020 година член на охранителния уред на президента на Чечения Рамзан Кадиров подписа контракт с обвинения Валид Д. да провежда убийството на опозиционер в заточение в Германия “, пишат прокурори, представени от организация " Ройтерс ". Според обвиняването той е намерил револвер с муниции и заглушител, получил адреса на целта си и прекарал лятото на 2020 година в обхождане на региона, в който живее.

Валид Д., чието цялостно име не се разгласява по силата на немския закон за дискретност, отхвърля обвиняванията.

По-рано тази година немските медии оповестиха, че плануваната жертва е Мохмад Абдурахманов, чийто брат Тумсо също беше обект на опит за ликвидиране през февруари 2020 година

Самият Мохмад е неприкрит критик на Рамазан Кадиров.

Нито един честен чеченец не би навлязъл на украинска територия с оръжие в ръка, с цел да се бори за ползите на Руската федерация и нейния президент Владимир Путин “, сподели той в скорошно видео в YouTube, съгласно публичната телевизия BR.

Съдебният развой, който ще продължи до декември, хвърля нова светлина върху активността на съветските сътрудници в Германия и Европа, в това число тези на поръчкови убийци от Чечения, където Кадиров получи от Русия цялостна независимост да работи.

Миналата година руснак беше наказан за убийството през 2019 година на грузински жител Зелимхан Хангошвили измежду бял ден в централен парк на Берлин. Руският жител Вадим Красиков бе наказан на пожизнен затвор за убийството.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР