През октомври нивото на безработицата в Германия стабилизира в рекордното

...
През октомври нивото на безработицата в Германия стабилизира в рекордното
Коментари Харесай

Германската безработица отбеляза по-голям спад от очакваното

През октомври равнището на безработицата в Германия стабилизира в рекордното дъно от 5,6%, достигнато месец по-рано, като броят на безработните германци означи следващ мощен спад, демонстрират данни на Федералната организация по заетостта (BA), осведоми БНР.

Безработицата на сезонно поправена база оправда прогнозите, оставайки за втори следващ месец на равнище от 5,6% - най-ниската безработица от Обединението на Германия в края на 1990 година.

В същото време молбите за помощи при безработица в Германия се намалиха през октомври с 11 хиляди, до момента в който упования на финансовите пазари бяха за малко по-скромно намаляване с 10 хиляди и след техен спад с 22 хиляди броя през септември (слаба проверка от предходна оценка за намаляване с 23 хиляди).

Това намаляване на молбите за помощи при безработица докара до понижаване на общия брой на германците без работа (на сезонно поправена база) до 2,495 милиона, задържайки под равнището от 2,7 милиона за осемнадесети следващ месец, откакто до месец май 2016 техният брой не се беше понижавал под това значимо равнище от Обединението на Германия насам.

На сезонно некоригирана база общият брой на безработните германци се сви през десетия месец на годината до 2,389 милиона от 2,449 милиона през септември, като равнището на безработицата (на сезонно некоригирана база) се намали до 5,4% от 5,5% месец по-рано, достигайки най-ниско равнище на безработицата от 1991 година насам.

Днешните данни удостоверяват, че пазарът на труда в Германия продължава се ускорява, което да способства за по-нататъшно генериране на нови работни места и да поддържа подемът на водещата европейска стопанска система, който се генерира в забележителна степен от вътрешното ползване.

Позитивното развиване на пазара на труда продължава. Силният стопански напредък през есента докара до по-силно от нормалното понижаване на безработицата, съобщи шефът на Федералната организация по заетостта Детлеф Шееле.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР