През октомври Елина Свитолина стигна до най-голямата титла в кариерата

...
През октомври Елина Свитолина стигна до най-голямата титла в кариерата
Коментари Харесай

Елина Свитолина пред Sportal.bg: Титлата в Сингапур не променя целите ми

През октомври Елина Свитолина стигна до най-голямата купа в кариерата си. 24-годишната украинка завоюва Шампионата на WTA в Сингапур след пет следващи победи на шампионата на най-хубавите осем. Блестящият завършек на сезона пристигна след сложен интервал за нея, в който тя направи някои разочароващи резултати. Свитолина се раздели с треньора си Тиери Асион, а по-късно и с Ник Савиано, с който работи за малко. Освен това имаше въпросителни по отношение на физическото й положение, защото отслабна много, като даже тя се усъмни дали това е верният метод.

Именно заради тези аргументи за нея труимфът в Сингапур е с по-голяма стойност за Елина. " Тази купа значи толкоз доста за мен. Доказах на себе си, че мога да играя и да спечелвам на най-високото равнище, показа Свитолина пред Sportal.bg . - Вярвам, че човек постоянно е възнаграждаван за свършената работа, за напъните, които поставя. Знам, че владея всички нужни детайли от играта и че ще имам още доста сполучливи сезони и трофеи. Всичко, което би трябвало да върша, е да демонстрирам най-хубавия си тенис и, несъмнено, да имам малко шанс. "
Украинката постоянно си е поставяла високи цели и те не са се трансформирали след триумфа на Шампионата на WTA. " Имам единствено най-високи цели - да съм номер 1 в света и да спечелвам шампионати от Големия шлем. Триумфът в Сингапур не е трансформирал тези цели, само че ми оказа помощ да имам повече убеденост и да знам, че върша верните неща ", разяснява тенисистката, която приключи сезона като номер 4 в международната класация.

Свитолина знае, че има накъде да се развива, макар че има всички удари в арсенала си. " Няма незначителни детайли в тениса. Няма и съответен детайл, който би ти разрешил да си най-хубав в света. Трябва непрекъснато да работиш върху играта си и да се развиваш. Знам кои са главните детайли, които желая да подобря, само че работата е сложна ", добави състезателката на мениджърска организация Top Five.

Hello from capital Such warm welcome @hiltonkyiv pic.twitter.com/D63b24R5PS
— Elina Svitolina (@ElinaSvitolina) November 6, 2018
Елина към този момент е привикнала с живота на тенисиста и гледа да извлече максимума. " Постоянните пътувания са част от нашия живот и свикваш с тях от ранно детство. Като цяло, ми е прелестно да пътувам, само че когато се местиш от един шампионат на различен, не може да се назова обикновено пътешестване. Понякога просто нямаш задоволително време да разглеждаш града, в който си. Но когато ми остава време, постоянно пробвам да прегледам локалните забележителности и да прочета нещо забавно за историята на града ", споделя тя.

ЕМИЛ ЯНЧЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР