През октомври 2023 г. се навършват 20 години от основаването

...
През октомври 2023 г. се навършват 20 години от основаването
Коментари Харесай

20 години отличие „Лекар на годината“ – през 2014 г. го печели проф. Крум Кацаров

През октомври 2023 година се навършват 20 години от основаването на влиятелното отличие „ Лекар на годината “. Оттогава на 19 октомври – Деня на българския доктор, БЛС връчва награди за принос в медицината. Идеята за това е на проф. Андрей Кехайов и две десетилетия на своя празник гилдията награждава най-заслужилите свои членове. В навечерието на „ Лекар на годината 2023 “ и гласуването на 20-тия притежател на влиятелното отличие от БЛС напомнят кои заслужили медици са печелили купата от нейното учредяване до през днешния ден.

„ Лекар на 2014 година “ – проф. доктор Крум Кацаров

Проф. Кацаров е доайен в терапевтично-диагностичните ендоскопски процедури на болесттите на гастроинтестиналния тракт и хепатобилиарната система. Ръководи Катедра „ Гастроентерология, чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология ” във ВМА. Има специалности по вътрешни заболявания, по военнополева терапия и по гастроентерология. Преминал е през редица специализации в чужбина – Холандия, Германия, Франция, Съединени американски щати,  Япония.

Носител е на редица награди, а през 2014 година е разгласен за „ Лекар на годината ” от Български лекарски съюз.

Абсолютен доайен в терапевтично-диагностичните ендоскопски процедури на болесттите на гастроинтестиналния тракт и хепатобилиарната система.

Проф. Кацаров е посветил живота си напълно на медицината, въвеждайки редица новаторски способи освен във ВМА, само че и в българското опазване на здравето като цяло. Той е учителят, запалил по гастроентерологията десетки млади експерти.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР