През новия сезон в Трета лига отборите няма да имат

...
През новия сезон в Трета лига отборите няма да имат
Коментари Харесай

БФС забрани чужденците в Трета лига

През новия сезон в Трета лига тимовете няма да имат право да употребяват чужденци, без значение дали става дума за жители на Европейски Съюз или не, оповестиха от БФС. Правилото, което ще бъде записано в Наредбата е, че клубовете могат да употребяват само играчи, които са артикул на българските футболни школи. Разбира се, в случай че жител с друг паспорт е роден в България и е прекарал най-малко три години в школа у нас, то той няма да попада под ударите на това предписание.

Централата обмисля и тласъци за клубовете, които постановат млади български играчи с приоритет, вместо да се дава късмет на играчи над 30 години. Именно такава е концепцията и на всеобщото стартиране на втори тимове в Трета лига. Такива са в Югозападната дублиращите тимове на Септември (София), Пирин (Благоевград) и Хебър (Пазарджик), в Югоизточната на Берое и на Локомотив (Пловдив), на Северозапад Етър-2 и Ботев Враца-2, а в Североизточната Спартак (Варна)-2 и Лудогорец-3.

Предвид спецификата на Трета лига, то професионалните клубове няма да имат право да смъкват в дублиращите си тимове играчи с трудови контракти.

Вкарването безусловно на девет младежки тимове в Трета лига, където да се сблъскат с мъжкия футбол, въпреки и на аматьорско равнище, ще бъде оценено в края на сезон 2021/2022.

От друга страна това решение на толкоз доста клубове пък се отрази извънредно отрицателно на Елитната юношеска група до 19 години, където има всеобщи отводи от присъединяване. Последната вест оттова е, че и Нефтохимик (Бургас) вади тима си до 19 години от тази дивизия и тя се свива към този момент на 11 тима. Причината при бургазлии обаче е липса на финанси и голословни разноски за състезание, което евентуално живее последните си месеци.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР