През новата година ще плащаме повече, както при теглене на

...
През новата година ще плащаме повече, както при теглене на
Коментари Харесай

Банките удариха по джоба с нови такси за 2022 година

През новата година ще плащаме повече, както при изтегляне на каса, по този начин и на банкомат. Таксите ще бъдат разнообразни според от сумата. По-скъпо ще ни коства и при превод на средства – т.е. в случай че местим пари от сметка в сметка: без значение дали сметките са в една и съща банка, или в разнообразни. Обслужването на разплащателна сметка също нараства за някои от банките. И през т.г. обаче се чака равнищата на лихвите да останат ниски и тегленето на заеми да е относително на ниска цена.

Всяка сума, която влиза или излиза от банковата сметка на Славия Иванова, е минус върху приходите й. Тъй като е обвързвана с следващата такса, която би трябвало да заплати.

„ Всяко едно деяние е обвързвано с такси. Банкови преводи – такса. Теглене от банкомат – такса, изтегляне от сметка – такса. Ежедневно – има такси”, споделя Славия Иванова в ефира на NOVA, консуматор. Затова и всеки растеж в таксите на банките ще е нов разход за джоба й.

От началото на годината множеството огромни банки подвигнаха най-масовите такси, които клиентите заплащат. Най-вече – за интервенции на гише, където ни обслужва банков чиновник.

" Теглене на пари в брой от банков чиновник, внасяне на пари в брой през банков чиновник, преводи, които се вършат на гише – нарастванията там са най-често сред 10 и 30 % по отношение на предходните такси. Ако в част от банките, с цел да внесете пари в брой таксата до момента ви е била 2 лева – в този момент най-вероятно ще платите 3 или 3.50. Ако до момента ви се е налагало да извършите превод в банков клон и сте плащали 2 лева – в този момент ще ви се наложи да платите 2.50 или 3 лева ", показва Тихомир Тошев, финансов и кредитен специалист.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР