През нощта валежите в повечето места временно ще спрат, а

...
През нощта валежите в повечето места временно ще спрат, а
Коментари Харесай

Положителни температури във вторник, после

През нощта преваляванията в множеството места краткотрайно ще спрат , а в утринните часове ще има и разкъсвания на облачността . Минималните температури ще са най-вече сред 2 и 7 градуса.
 
 ThinkStock/Getty Images

През деня югозападният вятър ще отслабне и ще се ориентира от североизток и с него ще стартира да прониква леден въздух. Около обяд преваляванията от запад ще се засилват , като вечерта и през нощта против сряда в югоизточната половина на страната ще са интензивни.
 


Максималните температури в Северна България ще са сред 3 и 8 градуса, в Южна - сред 9 и 14 градуса. С понижението на температурите дъждът в Северна България до сутринта в сряда ще премине в сняг.
 
 НИМХ-БАН-->

Предупредителен жълт код поради предстоящи значителни превалявания от дъжд е разгласен за 7 области в Южна България - Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен и Бургас . До вечерта преваляванията от дъжд в тези региони ще са засилват и ще има обилни количества - до 20-35 л/кв.м , демонстрира информация на уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология. През нощта против сряда преваляванията ще продължат.

Над планините ще е облачно и основно в следобедните часове ще има превалявания от дъжд, над 2000-2200 м - от сняг. В утринните часове ще има краткотрайни разкъсвания на облачността.
 
 ThinkStock/Getty Images

Вятърът ще е най-вече сдържан от южната четвърт, а вечерта ще стартира да се ориентира от изток. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 8 градуса, на 2000 метра - към 2 градуса.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно. По-късно след обяд ще стартират превалявания от дъжд, които вечерта и през нощта против сряда ще се усилят. Ще духа североизточен вятър, до обяд ще е слаб, след което ще се усилва. Максимални температури ще са от 7-8 градуса в крайните северни до 15-16 градуса в крайните южни региони. Температурата на морската вода е 10-12 градуса, вълнението на морето ще е 3 бала.
 
 ThinkStock/Getty Images

В средата на седмицата температурите бързо ще се намалят , като в по-голямата част от страната и дневните ще остават негативни . В сряда преваляванията ще продължат, като със студеното навлизане и в множеството региони на Южна България дъждът ще се примесва и ще минава в сняг. Временно по-интензивни ще са преваляванията в Северна България, ще се образува снежна завивка, предизвестяват синоптиците. Ще бъде и много прохладно, ще има условия за виелици и навявания, изключително в североизточните региони и по високопланинските проходи.
 
През нощта против четвъртък повече ще са преваляванията в Южна България, съвсем на всички места - от сняг. В четвъртък и петък преваляванията ще са слаби, първия ден основно в Предбалкана и в Южна България, втория - в източната половина от страната. По-късно денем в петък от югозапад облачността ще се раздра.
 
 ThinkStock/Getty Images

В четвъртък към момента вятърът ще е сдържан и мощен, в петък - ще отслабва.

През почивните дни и при започване на идната седмица вятърът ще отслабне още и в множеството места ще стихне. Ще бъде най-вече слънчево , само че тук-там в низините и котловините заран ще има мъгла или ниска облачност, а по поречието на Дунав и в западната и централната част на Дунавската низина ще се задържат по-дълго. Студено, с минимални температури в по-голямата част от страната сред минус 15 и минус 10 градуса , а и дневните в Северна България към момента ще остават под нулата, в Южна ще се покачат, повече от неделя нататък.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР