През нощта в София продължи работата по почистването на града.

...
През нощта в София продължи работата по почистването на града.
Коментари Харесай

През нощта в София са извършени обработки срещу заледяване

През нощта в София продължи работата по почистването на града. С понижението на температурите стартира осъществяването на обработки с разпространяване на смеси против замръзване и разчистване на улици и булеварди, по които се движи градският превоз, съществени улици в регионите, както и вътрешно-квартални улици и общински пътища в регионите " Витоша ", " Овча купел ", " Красна поляна ", " Кремиковци ", " Сердика ", " Люлин ", " Връбница ", Панчарево, Нови Искър, Банкя, оповестиха от Столичната община.



Извършва се и разчистване на тротоарите, както и методите към подлезите. Извършени са обходи на пътната инфраструктура от екипите на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита ". Почистването на прекършени клони и паднали дървета от спешните екипи на Столичната община продължава. Екипите са отреагирали на 12 сигнала, свързани с пречистване на пътни платна.



През деня ще бъдат почистени паднали клони в парковете и градините. Към момента градският превоз извършва постоянните си направления, като се изключи краткотрайно скъсените на трамвайни линии 10 и 23. Трамвай №10 ще се движи от ж.к. “Западен парк “ до площад " Журналист " до разчистването на трасето в лесопарковата част и възобновяване на контактната мрежа от паднали клони. Осигуряват се заместващи рейсове от през днешния ден. Движението на трамвайна линия №23 е от ж.к. " Гео Милев " до хранилище " Искър ".



карта: Столична община

Отворени за придвижване са пътищата към Витоша: кв. " Драгалевци " – хижа " Алеко " и кв. " Бояна " – околност " Златните мостове ". Извършено е опесъчаване и разчистване. Автобусните линии 63 и 66 извършват постоянните си направления.



Възстановена е работата на над 20 светофарни уредби, на които са отстранени механически проблеми в резултат на мощния вятър и преваляванията.



фотоси: БГНЕС

От общината припомнят на водачите да бъдат деликатни и да карат със съобразена скорост и коли, оборудвани за придвижване при зимни условия. В центъра за настаняване на бездомни лица е обезпечен заслон на 4 индивида. Гражданите могат да подават сигнали за бедстващи хора на тел 112, с цел да бъдат настанени в центъра.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР