През нощта в Горнотракийската низина и в западната половина от

...
През нощта в Горнотракийската низина и в западната половина от
Коментари Харесай

В неделя облачността се разкъсва, мъглите се вдигат

През нощта в Горнотракийската равнина и в западната половина от Дунавската низина ще се задържи безшумно, облачно и мъгливо. Над останалите региони облачността ще е забележителна и тук-там - основно в Южна и Източна България, ще превали дъжд, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология, представени от Българска телеграфна агенция.

Утре преваляванията ще спрат, облачността краткотрайно ще се раздра, а в местата с трайна мъгла видимостта за малко ще се усъвършенства. Привечер облачността още веднъж ще се вплътни и от югозапад ще завали дъжд. Ще духа сдържан, северно от планините и в Източна България - и краткотрайно мощен, вятър от юг-югозапад. Остава топло.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често забележителна. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен югозападен вятър. Максималните температури ще са 15-20 градуса. Температурата на морската вода е 12-13градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще доминира облачно време, по върховете ще е мъгливо. На обособени места, основно в Рила и Пирин, ще превали дъжд; над 2000 метра - сняг. Остава прохладно - със мощен и краткотрайно плевел югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7, на 2000 метра - към 1 градус.

В понеделник ще бъде облачно, с превалявания. Температурите ще са към момента относително високи, оптималните - в по-голямата част от страната, ще са над 10 градуса, само че след обяд, с насочване напразно от запад-северозапад, ще прониква леден въздух. Привечер и през нощта против вторник, с понижението на температурите в ниските планински региони и високите полета в Западна България, дъждът ще премине в сняг.

Във вторник вятърът ще се усили. Валежите ще продължат, и със захлаждането и тук-там в равнинната част от страната дъждът ще се примесва или ще минава в сняг. По планинските проходи ще има условия за преспи и навявания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР