През нощта срещу четвъртък, над крайните северозападни райони очакваме да

...
През нощта срещу четвъртък, над крайните северозападни райони очакваме да
Коментари Харесай

Времето на 22 юни: През страната ще премине атмосферно смущение!

През нощта против четвъртък, над крайните северозападни региони чакаме да премине атмосферно разстройване. Над останалата част от страната ще доминира ясно време. 
Минималните температури ще се покачат и ще са сред 15° и 18°С. Най-високи чакаме да са стойностите по поречието на р. Дунав и Югозападна България - до 18-20°С.
През първия ден от лятото над по-голямата част от страната денят ще стартира със слънчево време.
След обяд над Дунавската низина и планинските региони ще се развива купесто-дъждовна облачност и на изолирани места, ще паднат краткотрайни  валежи, съпроводени от гръмотевични стихии. Ще има условия и за градушки.
Привечер и през нощта срещу петък, над крайните северозападни региони от страната чакаме прекосяването на  поредното атмосферно разстройване.  
Дневните стойности в четвъртък   сензитивно ще се покачат  и на множеството места ще са над  29°С. Най-високи ще са над Горнотракийската равнина и Дунавската низина  – до 30-34°С. Ще духа слаб вятър от запад.
Meteo Balkans: Съветваме да се понижи престоят на слънце. Топлинните талази са рискови метеорологични феномени, които могат да доведат до проблеми.
Времето по Черноморието
До обяд ще е най-вече слънчево и топло, а след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, само че предстоящите превалявания ще са над изолирани региони. Ще духа слаб до сдържан източен вятър (бриз).
Очаквани оптимални температури - 27°-30°С.
Температура на морската вода - 25°-26°С.
Вълнение на морето – 1-2 бала.
Времето в София 
През нощта против четвъртък  ще доминира раздрана висока облачност. През деня ще е най-вече слънчево. Очакваните минимални температури ще са към 15°С, а оптималните – сред  29-30°С.
Времето на Балканите 
През идващите 48 часа синоптичната конюнктура на Балканите ще се задържи съвсем без смяна. Очакваме по-топло време и повече слънчеви часове. Значителни превалявания и висок риск от наводнения  очакваме над Северна Румъния.
Meteo Balkans
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР