През нощта ще се задържи предимно облачно с валежи от

...
През нощта ще се задържи предимно облачно с валежи от
Коментари Харесай

Облаците остават, ще спрат ли валежите?

През нощта ще се задържи най-вече облачно с превалявания от дъжд. По-значителни ще са количествата в Централна Северна и Североизточна България. На доста места в западните региони преваляванията краткотрайно ще спрат. Вятърът в Западна и Централна България ще се ориентира от северозапад, а в Източна ще остане от североизток; ще е слаб. Минималните температури ще са сред 5° и 10°, в София - към 7°. Това сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология

Утре още веднъж ще бъде най-вече облачно, на доста места със слаби превалявания от дъжд, само че до вечерта в множеството региони краткотрайно ще спрат. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са най-вече сред 13° и 18°, малко по-високи в крайните югозападни региони, в София - към 14°.

По Черноморието ще се задържи най-вече облачно и основно по северното крайбрежие ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са 12°-13°. Температурата на морската вода е към 11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде най-вече облачно, преди обяд и мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, над към 1600 m - дъждът ще минава в сняг. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 1°.

През идващите дни времето ще е изменчиво. Ще има краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността, само че и краткотрайни превалявания, тук-там в Западна и Централна България в следобедните часове с гръмотевици. На повече места и повече по количество ще са преваляванията в петък и събота.

Вятърът ще е най-често слаб до сдържан, в четвъртък - от запад-северозапад, в петък - от север-северозапад, с наклонност до края на деня на всички места да се ориентира от североизток; в събота въздушният транспорт ще е от изток. Температурите ще останат без основна смяна - преобладаващите минимални ще са сред 4° и 9°, а оптималните най-често в множеството места - сред 14° и 19°.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР