През нощта ще бъде ясно и почти тихо с минимални

...
През нощта ще бъде ясно и почти тихо с минимални
Коментари Харесай

Рязка промяна! Утре 23 градуса, в неделя - сняг!

 През нощта ще бъде ясно и съвсем безшумно с минимални температури сред 3° и 8°. Утре още веднъж ще бъде слънчево. В източните региони ще духа слаб вятър, най-вече от юг. Дневните температури още ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 18° и 23°.

Вечерта от северозапад ще стартира нарастване на облачността. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще стартира да се усилва и с него да нахлува по-студен въздух.

През нощта против събота облачността бързо ще се усили и след обяд тук-там, основно в Северна България и планинските региони, ще превали слаб дъжд. Ще стартира намаляване на дневните температури - оптималните ще бъдат от 7-8° в северозападните региони до 17-18° в югоизточните. Минималните - високи, най-вече сред 5° и 10°.

През нощта против неделя и в неделя, с увеличаване напразно от изток-североизток, захлаждането ще продължи. Ще бъде облачно, на доста места с превалявания от дъжд, в планините - от сняг, само че с понижението на температурите и тук-там в Северна България, и по високите котловинни полета на Западна, дъждът ще премине в сняг.

По-съществени като количество ще са преваляванията в югозападната половина от страната. По старопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Още през нощта против понеделник преваляванията ще спрат и през идващите дни доникъде на седмицата ще бъде без превалявания. В понеделник облачността от североизток ще се раздра, само че ще бъде относително студено.

Вятърът ще остане от изток-североизток, само че ще отслабне. Сутрешните температури ще се намалят, а дневните от запад ще стартират да се покачват. Във вторник ще бъде най-вече слънчево, минималните температури ще са още малко по-ниски. През деня вятърът ще е слаб, със западна компонента; стоплянето ще продължи и ще бъде по-чувствително. В сряда и четвъртък повече облачност ще има над източните региони, там и вятърът ще бъде североизточен, само че по-късно през втория ден ще се ориентира от северозапад.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР