През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо.След полунощ

...
През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо.След полунощ
Коментари Харесай

България се сковава в хватката на зимата: Идват минус 10 градуса

През нощта ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно.

След среднощ тук-там в Дунавската низина и към водните басейни ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност.

Утрото ще бъде мразовито с минимални температури ще са най-вече сред минус 8° и минус 3°, малко по-ниски в котловините от Западна България, съобщи Национален институт по метеорология и хидрология. В София - към минус 7°. Утре ще е най-вече слънчево и съвсем безшумно. Преди обяд тук-там в низините и котловините към момента ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност, само че след обяд видимостта ще се усъвършенства. Максималните температури ще са сред 1° и 6°, в София - към 3°.

В планините ще е най-вече слънчево.

Ще духа сдържан североизточен вятър, който до вечерта ще отслабне и ще се ориентира от север. Максималната температура на височина 1200 метра - към 1°, на 2000 метра - към минус 4°.

Сутринта тук-там, основно по южното крайбрежие, ще има мъгла или ниска слоеста облачност. През деня по Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са 3°-5°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад и краткотрайно ще се усили до сдържан. Облачността ще е променлива, съвсем без дъжд. Преобладаващите температури ще бъдат: минималните - сред минус 10° и минус 5°, а оптималните - сред 0° и 5°. В сряда вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад, температурите едва ще се покачат.

Ще доминира слънчево време, с краткотрайни нараствания на облачността. През идващите дни ще бъде много прохладно, вятърът ще е от северозапад. Облачността ще е променлива. В четвъртък ще е съвсем без дъжд, в петък тук-там ще превали едва, денем в равнинната част - най-вече дъжд, в планините, а в нощните часове и на по-малка надморска височина - сняг.

Минималните температури ще са по-високи, оптималните в четвъртък ще се покачат, в петък още веднъж ще се намалят. През нощта против събота вятърът краткотрайно ще отслабне, а облачността ще намалее. През деня северозападният вятър отново ще е сдържан и мощен, а от запад на изток ще има нарастване на облачността до значителна; тук-там ще има и превалявания, ще има и дъжд, и сняг. В неделя вятърът сензитивно ще отслабне, в Източна България ще стане северен. Вероятността за превалявания понижава. Температурите ще останат без основна смяна.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР