През нощта ще бъде предимно слънчево, утре също. В следобедните

...
През нощта ще бъде предимно слънчево, утре също. В следобедните
Коментари Харесай

Слънце, дъжд, гръмотевици: С какво време ще започне новата седмица

През нощта ще бъде най-вече слънчево, на следващия ден също. В следобедните часове над Западна България ще се развива купеста облачност и на обособени места ще превали за малко, основно в планините и планинските региони с гръмотевици, сочи информация в уеб страницата на

Вятърът ще е слаб, в източната половина от страната до сдържан, от източната четвърт. Максималните температури ще бъдат сред 31° и 36°, по Черноморието - малко по-ниски, в София - към 31°.

Атмосферното налягане още малко ще се намали и ще бъде близо до междинното за месеца.

По Черноморието

ще е най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, след обяд на юг ще се усили до 3 бала.

В планините

ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд да се развива купеста облачност и тук-там в масивите в Западна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър с източна съставния елемент. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 25°, на 2000 метра - към 18°.

Във вторник

ще бъде най-вече слънчево. В следобедните часове над Западна България ще се развива купеста облачност, тук-там ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, в източната половина от страната до сдържан, от източната четвърт. Максималните температури ще са без основна смяна - най-вече сред 31° и 36°.

В сряда,

под въздействие на идващ леден фронт, въздушната маса над страната ще се лабилизира и на доста места в Западна, до среднощ против четвъртък и в Централна Северна България, ще има краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и условия за градушки.

Повишава се вероятността за местни обилни количества дъжд. Температурите на изток ще са към момента високи, само че от запад ще стартира намаляване, което ще продължи и през идващите дни.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР