През нощта разкъсването и намалението на облачността от север ще

...
През нощта разкъсването и намалението на облачността от север ще
Коментари Харесай

Нетипично за януари време ни очаква през следващите дни!

 През нощта разкъсването и понижението на облачността от север ще продължи и до сутринта над по-голямата част от страната ще се обясни. Ще бъде съвсем безшумно и сутринта по поречието на Дунав и тук-там в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска облачност. Минималните температури ще са най-вече сред минус 3° и 2°. Утре ще бъде най-вече слънчево. В множеството региони ще е съвсем безшумно, в Източна България със слаб запад-югозападен вятър. Ще се затопли и преобладаващите оптимални температури ще са сред 4° и 9°, по-ниски - в регионите с трайна мъгла. Атмосферното налягане едва ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа слаб запад-югозападен вятър. Максимални температури сред 6 и 9°. Температурата на морската вода е към 8°. Вълнението на морето сутринта ще отслабне и денем ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан северозападен, по най-високите върхове юг-югоизточен вятър. Ще се затопли и оптималната температура на височина 1200 метра ще е към 6°, на 2000 метра – към 1°.

През идващите дни времето ще бъде умерено и без превалявания. В планините и планинските региони ще бъде най-вече слънчево и ще се затопля. В Предбалкана във вторник и сряда, а към четвъртък в планинските региони на Западна България дневните температури ще доближават 10°-12°. В равнинната част от страната в доста региони в нощните часове ще бъде с мъгла или ниска облачност, които всеки идващ ден ще се задържат все по-дълго, а дневните температури в тези региони ще остават по-ниски, най-вече сред 1° и 6°. Сутрешните температури ще са към нулата, оповестяват от Националния институт по метеорология (НИМХ).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР