През нощта от запад облачността ще се увеличава. Ще духа

...
През нощта от запад облачността ще се увеличава. Ще духа
Коментари Харесай

Вижте какво време ни очаква през новата седмица

През нощта от запад облачността ще се усилва. Ще духа слаб до сдържан южен вятър, заяви Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Преобладаващите минимални температури ще са сред 3° и 8°, в София - към 5°.

Утре облачността ще е най-вече забележителна, след обяд от запад ще стартират превалявания от дъжд. Вятърът от юг ще се усили, ще е сдържан, северно от планините - мощен и стремителен. Температурите ще се покачат още и оптималните ще са най-вече сред 15° и 20°, в София - към 17°.

 
Атмосферното налягане ще се намалява и след обяд ще е по-ниско от междинното за месеца.

Над Черноморието облачността ще се усилва и вплътнява. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 9° и 14°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, вечерта ще се усилва.

В планините облачността ще е най-вече забележителна, след обяд от запад ще стартират превалявания от дъжд, над към 2000 m - от сняг. Вятърът ще е до плевел, след обяд - краткотрайно ураганен от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 12°, на 2000 метра - към 4°.

През идващите дни времето ще бъде най-вече облачно, с превалявания от дъжд, на повече места и повече по количество в Източна България. Във вторник южният вятър ще отслабне, най-късно, към края на деня, в югоизточните региони, а в Дунавската низина ще се ориентира от запад.

В сряда на всички места вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, ще бъде сдържан до мощен. Температурите ще се намаляват, само че ще останат по-високи от нормалните.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР