През нощта обстановката се усложни в цялата страна. Рязко паднаха

...
През нощта обстановката се усложни в цялата страна. Рязко паднаха
Коментари Харесай

Зимата се завърна - санкции за фирмите, забавили се с почистването

През нощта ситуацията се усложни в цялата страна . Рязко паднаха температурите с сдържан до мощен и плевел вятър, което затрудни както снегопочистващата техника, по този начин и пътуването на водачите. Това съобщи на брифинг Георги Терзийски, ръководител на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “, заяви БГНЕС.

На почистващите компании на Автомагистрала „ Тракия ” и на Софийски околовръстен път постановат наказания на стойност 50 000 лв. . „ Това е за ненавременни дейности при усложнената конюнктура нощес в 20.00 ч. на Автомагистрала „ Тракия ” и през нощта за несъблюдение на действия на Околовръстния път на София. Общо санкцията е 50 000 лв. - на сдружението, поддържащо Автомагистрала „ Тракия ”, е към 30 000 лева и 20 000 лв. на компанията, осигуряваща снегопочистването на Софийския околовръстен път. Ще бъдем безкомпромисни към дейностите на снегопочистващите компании “, безапелационен е Терзийски. Причините за закъснение на почистването са комбинирани, само че даже дребното закъснение при такива условия води до бързо усложняване на обстановката.

Водачите да не навлизат в спешните ленти, когато има снегопочистване, а да бъдат търпеливи и да изчакват . Пътищата се обработват, само сега има затворен път в област Разград, защото без значение, че снегът не е доста, има снегонавявания заради мощния вятър. Обстановката в Североизточна България следва да се усложнява “, сподели още Георги Терзийски.
563 машини са работили през нощта
По-рано от АПИ оповестиха, че 563 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта, с цел да се обезпечи безвредно пътешестване на водачите . Снегопочистващата техника на пътноподдържащите компании е в 24-часов работен режим. Съоръженията и настилките се обработват против замръзване и хлъзгавост, оповестиха от АПИ.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия , да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да съблюдават отдалеченост, да не подхващат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.  За повишение сигурността на придвижване при нужда ще се затварят обособени сектори за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали, а там, където се постанова поради мощния вятър и снегонавявания, е допустимо трафикът да се стопира напълно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР