През нощта облачността ще се разкъсва и намалява, но на

...
През нощта облачността ще се разкъсва и намалява, но на
Коментари Харесай

Дежурният синоптик в БАН съобщи кога ще се завърне хубавото време

През нощта облачността ще се раздира и понижава, само че тук-там в Южна България към момента ще превалява. Вятърът в множеството региони краткотрайно ще стихне. Това заяви дежурният синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките Георги Цеков, представен от " Фокус ".  Утре ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността, съвсем без превалявания. Ще духа слаб североизточен вятър. Ще се затопли, оптималните температури ще са сред 23° и 28°.

Над Черноморието ще доминира слънчево време, с нараствания на облачността основно в утринните часове. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 21-25°, температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще доминира слънчево време, с по-значителна облачност и мъгли в утринните часове. Ще духа слаб изток-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 18°, на 2000 метра – към 11°.

През идващите три дни още веднъж ще бъде слънчево. Купеста облачност ще има в събота над планинските региони на Западна България, само че ще се задържи без дъжд. В четвъртък в източните региони към момента ще духа до сдържан североизточен вятър. Сутрин ще е хладно, само че дневните температури ще се покачват и в събота, когато вятърът ще се обърне от юг, ще доближат 30°-35°.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР