През нощта облачността ще се разкъсва и над по-голямата част

...
През нощта облачността ще се разкъсва и над по-голямата част
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 10 септември

През нощта облачността ще се раздира и над по-голямата част от страната ще е най-вече ясно. По-значителна ще се задържи над крайните северни региони, където тук-там ще превали. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките, оповестяват дежурният синоптик Боряна Маркова. Утре времето ще е най-вече слънчево и съвсем безшумно. В утринните часове по Черноморието с ниска слоеста облачност. Максималните температури ще са сред 28° и 33°, в София – към 28°. Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от междинното за месеца.
По Черноморието преди обяд ще е с ниска слоеста облачност, само че бързо ще се раздра до най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 25° и 28°. Температурата на морската вода е 23°-24°, на север от н. Калиакра – към 20°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 24°, на 2000 метра – към 16°.
Новата седмица ще стартира със слънчево време. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има към вторник-сряда, когато на обособени места, основно в Западна България, е допустимо да превали. В понеделник ще духа сдържан югоизточен вятър, който във вторник краткотрайно ще се ориентира от югозапад, а до вечерта ще се обърне от запад-северозапад и ще се усили. Температурите, изначало в западните региони, ще се намалят, на изток ще останат високи - над 30, тук-там до 34 градуса. В сряда едва ще се намалят температурите и на изток - оптималните ще са сред 24° и 29°.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР