През нощта облачността ще е разкъсана, предимно значителна - над

...
През нощта облачността ще е разкъсана, предимно значителна - над
Коментари Харесай

Прогноза за времето

През нощта облачността ще е раздрана, най-вече забележителна - над Източна България, само че ще е без превалявания. Почти безшумно време, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Минималните температури ще са сред 6° и 11°, в София - към 6°. Атмосферното налягане едва ще се намали, само че на следващия ден след обяд още веднъж ще се увеличи.

Утре ще доминира слънчево време, само че от запад на изток ще има и краткотрайни нараствания на облачността, към и след обяд ще е купеста и купесто-дъждовна. На места в Централна и Източна България ще има превалявания от дъжд, а в обособени региони от Горнотракийската равнина, Родопите и Лудогорието ще има и гръмотевична активност. 

Максималните температури ще са от 20° - 22° в Западна България до 24° - 26° тук-там в Южна. В София оптималната температура ще е към 20°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е без превалявания. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 19° и 22°. Температурата на морската вода е 9°-12°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там в региона на Централен Балкан и Родопите ще превали дъжд, над 2200 метра – подправен със сняг.  Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде към 13°, на 2000 m - към 5°.

В петък ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места, основно в източните и планинските региони ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Минималните температури ще бъдат сред 5° и 10°, а оптималните - сред 20° и 25°.

В събота вятърът ще отслабне, в западната половина от страната краткотрайно и ще стихва. Ще бъде най-вече слънчево, с по-значителна купеста облачност над Източна България, само че вероятността за превалявания и там е дребна. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР