През нощта над Източна България ще има значителна облачност, на

...
През нощта над Източна България ще има значителна облачност, на
Коментари Харесай

Баба Марта се смръщи за първа пролет, на места ще вали сняг

През нощта над Източна България ще има забележителна облачност, тук-там със слаби превалявания от дъжд и сняг. Над останалата част от страната ще бъде най-вече ясно. Ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще бъдат сред минус 1° и 4°, в София - към 0° и още веднъж в обособени региони, основно в котловините на Западна България, ще има слани.
Утре ще има раздрана облачност, над източната половина от страната - забележителна и на доста места там ще има превалявания от дъжд, който в обособени региони ще се примесва със сняг. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 12° и 17°, в Североизточна България сред 8° и 11°, в София - към 13°.
Над планините ще има променлива облачност. Главно в масивите от Източна България, както и в Централна Стара планина ще превали сняг, в ниските региони - дъжд и сняг. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 6°, на 2000 метра – към минус 1°.
Над Черноморието ще бъде най-вече облачно с превалявания от дъжд. Ще духа слаб запад-северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са 8°-10°, температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
В петък в западната половина от страната ще е съвсем безшумно, най-вече ясно и на обособени места още веднъж ще има условия за слани. В източната ще духа слаб северен вятър, ще има раздрана облачност, преди обяд на доста места в равнините забележителна ниска, от която е допустимо и да преръмява, а сутринта и видимостта ще е понижена.
В събота ще доминира слънчево време. Ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места в планините е допустимо да превали едва. Вятърът ще стане южен, към момента ще е слаб, само че ще стартира стопляне.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР