През нощта на места, главно в Северна България и планинските

...
През нощта на места, главно в Северна България и планинските
Коментари Харесай

Времето се оправя от утре, но пак ще има превалявания

През нощта тук-там, основно в Северна България и планинските региони ще превалява дъжд.

Утре преди обяд, в множеството места, ще настъпи краткотрайно прекъсване на преваляванията и скъсване на облачността до слънчево. След обяд и до среднощ още веднъж на доста места в страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. В обособени региони преваляванията ще са интензивни, вероятни са градушки. Ще духа до сдържан, в Североизточна България и краткотрайно мощен северозападен вятър.

Максимални температури сред 24° и 29°.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от междинното за юли.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна и на доста места, основно в следобедните часове ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа до сдържан, по северното крайбрежие и краткотрайно мощен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 25°-28°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е по-често забележителна. На доста места, основно в следобедните часове ще има превалявания и гръмотевична активност. Ще духа до сдържан северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 18°, на 2000 метра – към 12°.

И през идващите дни до края на седмицата тук-там в страната, основно след обяд и до среднощ, ще има краткотрайни, в обособени региони интензивни превалявания, съпроводени и с гръмотевици, вероятни са и градушки. Вероятността за обилни количества понижава, само че въпреки всичко на изолирани места, основно в Северна България и Рило-Родопската област, са вероятни местни краткотрайни извалявания до 20-25 л/кв.м. Преди обяд, основно в югоизточната половина от страната, ще има и слънчеви часове.

Ще стартира постепенно покачване на температурите, само че въпреки всичко ще се задържи относително хладно за интервала, с преобладаващи оптимални температури сред 26° и 31°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР