През нощта на 30 декември руските окупатори атакували Украйна с

...
През нощта на 30 декември руските окупатори атакували Украйна с
Коментари Харесай

ISW: Русия е получила нови дронове от Иран

През нощта на 30 декември съветските окупатори атакували Украйна с 16 безпилотни самолета " Шахед-131 " и 136 дрона - " камикадзе ". Системата за противовъздушна защита смъкна всички противников БЛА.

Това се показва в дневния разбор на войната в Украйна от Института за проучване на войната (ISW).

Анализаторите напомнят, че обстрелът е последвал масирания съветски ракетен удар по украинската сериозна инфраструктура на 29 декември. По това време нашествениците са изстреляли и 23 безпилотни самолета.
 Украинският генщаб изясни на съветските военни по какъв начин могат да се предадат на дрон
Украинският генщаб изясни на съветските военни по какъв начин могат да се предадат на дрон

С видео директива на съветски език

В отчета се показва, че през последните два дни руснаците са употребявали 39 безпилотни летателни апарата . Те прибавят и 30, които врагът е изстрелял през нощта на 18 против 19 декември и на 13 против 14 декември.

" Повишената периодичност на офанзивите може да значи, че съветските сили са натрупали повече дронове след триседмичен интервал (17 ноември - 7 декември) на неизползване или че Русия е получила или чака да получи нова пратка дронове от Ира н ", споделят специалистите.

Институтът за проучване на войната допуска, че окупаторите са нараснали темпото на офанзивите с безпилотни летателни апарати в опит да поддържат акцията си против сериозната инфраструктура, защото високоточните ракети са изчерпани.
 Дрон удари енергиен обект в Одеска област
Дрон удари енергиен обект в Одеска област

Нощни офанзиви с дронове камикадзе в Южна Украйна

" Украинската противовъздушна защита се оказа извънредно ефикасна при унищожаването на " Шахед " -ите. Въпреки това руснаците ще продължат да употребяват все по-голям брой от тези системи, с цел да нападат цивилни цели в неправилния си опит да принудят Киев да договаря с тях ", заключават анализаторите.

Руският президент Владимир Путин отвори вратата за по-нататъшно институционализиране на корупцията посредством манипулиране на съветската вътрешна правна сфера.
 Руски специалист: Кремъл смени тактиката при ракетните удари в Украйна
Руски специалист: Кремъл смени тактиката при ракетните удари в Украйна

Нова фаза на войната

На 29 декември Путин утвърди декрет, който освобождава всички съветски длъжностни лица, в това число членовете на военните и правоприлагащите служби, от условието да разгласяват заявления за приходите си.

Указът също по този начин анулира възбраната военни чиновници да получават " благотворителни " дарове по отношение на присъединяване си във военните дейности в Украйна. Руският самостоятелен вестник The Insider отбелязва, че този декрет теоретично би могъл да разреши на съветските чиновници, участващи във войната, да конфискуват частната благосъстоятелност на украинските поданици на окупираните региони, защото тази благосъстоятелност би могла да бъде квалифицирана като " благотворителни дарове ".
 Путин скри приходите на съветските бюрократи и военни
Путин скри приходите на съветските бюрократи и военни

Достъпът до обществена информация става все по-труден в Русия

ISW продължава да рапортува за операциите на Путин с вътрешното законодателство , с цел да потисне вътрешната съпротива против войната и да даде опция на тези, които я поддържат.

Основни констатации на ISW :
Руският президент Владимир Путин отвори вратите за по-нататъшно институционализиране на корупцията в Русия. Руските сили не престават контраатаките по линията Сватово-Кремина. Украинските сили нанесоха удари по съветски региони за разполагане на оръжия в Луганска област. Руските войски продължиха настъплението си край Авдийвка, както и в Бахмут, където темпото на нахлуване се забави спрямо предходните дни. Руски източник твърди, че окупаторите са почнали наземни офанзиви в Запорожка област. Руски и украински източници продължиха да разискват дали и по кое време ще има втора вълна на готовност в Русия. Руските публични лица не престават да упорстват за консолидиране на окупираните територии в Руската федерация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР