През нощта на 22 и 23 май за полагане на

...
През нощта на 22 и 23 май за полагане на
Коментари Харесай

Затварят кръговите кръстовища на Лозен и Горубляне през нощта в събота и неделя

През нощта на 22 и 23 май за полагане на последния износващ слой от асфалтовата настилка ще бъдат затворени поетапно кръговите кръстовища при пътните възли „ Лозен " и „ Горубляне " на Южната дъга на път II-18 Софийски околовръстен път /СОП/, оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

За да не се затруднява трафикът и да не се трансформира разписанието и маршрутът на рейсовете от градския превоз, строителните действия ще се правят през нощта и в почивните дни.

От 22 ч. на 22 май /събота/ до 6 ч. на 23 май /неделя/ ще бъде лимитирано придвижването през кръговото кръстовище на пътен възел „ Лозен ". На 23 май /неделя/, също от 22 ч., до 6 ч. сутринта на 24 май /понеделник/ ще бъде лимитирано прекосяването по кръговото кръстовище на пътен възел „ Горубляне ". Пътуващите в посока Панчарево, Кокаляне и Самоков ще могат да употребяват обходния маршрут по ул. „ Бистришко шосе " и ул. „ Цар Асенов път " в Бистрица, която свързва Бистрица и Панчарево.

6-километровият сектор от СОП по контракт би трябвало да е подготвен до края на 2021 година, само че с темповете, с които строителите работят се чака обектът да приключи по-рано. Изпълнени са всички мрежи от инженерната инфраструктура, построени са оборудванията в правата и сега се поставят последните асфалтови пластове по директното трасе и локалите. С разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път в правата от пътен възел „ Цариградско шосе " до пътен възел „ Младост ", което започва през октомври 2019 година, съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов със междинна разграничителна линия, разграничителни линии сред локалите и директното трасе, 2 местни платна и тротоари. С новото трасе ще се обезпечи връзка сред автомагистралите „ Струма " и „ Тракия ", ще се улесни директният трафик от Автомагистрала „ Европа " и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.

Въпросният пътен сектор, макар че въобще не е автомагистрала, коства що се касае за два аутобана. От джоба на българския поданик излизат по 23,8 милиона лв. на километър за 6-километровия сектор, или общо бюджетът е цели 144 милиона лв..
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР