През ноември 2023 г. предстоят тестове на системата BG-ALERT за

...
През ноември 2023 г. предстоят тестове на системата BG-ALERT за
Коментари Харесай

На 29 ноември се предвижда национален тест на системата BG-ALERT

През ноември 2023 година предстоят проби на системата BG-ALERT за разпространяване на известия за предизвестие на популацията за изключителни обстановки и бедствия.   Те ще обзет интервала от 7 ноември до 29 ноември. Това показват в уеб страницата на системата BG-ALERT.   Тестовете целят инспекция на действието на системата, както и популацията да придобие визия за известията и съпътстващото ги държание на мобилните устройства.  Тестовете стартират от 7 ноември в област Габрово.    Предвижда се на 29 ноември да се организира народен тест в страната.   При провеждането на всеки тест в продължение на половин час от 12:00 до 12:30 ч. ще бъде предавано известие, съдържащо текст на български и британски език.   Получаването на известието на мобилното устройство се чака да бъде еднократно и съпроводено от характерен тон и осцилация, даже при задействан спокоен (безшумен) режим.

Във връзка с полученото през вчерашния ден от огромен брой ползватели на мобилни телефони тестово известие от разработваната система BG-ALERT от компанията реализатор излязоха с позиция, публикувана от Министерство на вътрешните работи.   Фирмата се извинява на популацията, всички наранени страни и институции за породеното безпокойствие и стеснение.   Обясняват, че поради плануваните национални проби на системата BG-ALERT за ранно предизвестие през мобилните мрежи, през вчерашния ден от 18:55 до 19:00 са извършени предварителни проби.    " Поради човешка неточност бяха изпратени две разнообразни известия през мрежата на Виваком, които са получени от техни крайни клиенти ", споделят от компанията и допълват, че след откритата към този момент продуктивност на системата, се надяват в бъдеще тя да бъде значим инструмент за уведомяване на популацията в случаи на бедствия и повреди.

  Припомняме, че огромен брой ползватели на мобилни телефони получиха нощес тестово известие от разработваната система BG-ALERT.   От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че това е тестово известие, изпратено единствено на клиенти на " Виваком ". Действието не е координирано с министерството.

За Българска телеграфна агенция от " Виваком " прецизираха, че не са били известени авансово за теста, юридически „ от организация, обвързвана с пожарната сигурност “. Според компанията интеграторът, който е трябвало да направи теста, е позволил неточност, като е пуснал известието до всички клиенти.  
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР