През ноември 2023 г. предстоят тестове на системата BG-ALERT за

...
През ноември 2023 г. предстоят тестове на системата BG-ALERT за
Коментари Харесай

Тестването на системата BG-ALERT започва на 7 ноември, на 29 ноември ще има национален тест

През ноември 2023 година предстоят проби на системата BG-ALERT за разпространяване на известия за предизвестие на популацията за изключителни обстановки и бедствия. Те ще обзет интервала от 7 ноември до 29 ноември. Това се показва в уеб страницата на системата BG-ALERT.

Тестовете целят инспекция на действието на системата, както и популацията да придобие визия за известията и съпътстващото ги държание на мобилните устройства.

Тестовете стартират от 7 ноември в област Габрово. След това на 14 ноември за областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен; на 15 ноември за областите Велико Търново, Разград, Русе и Силистра; на 16 ноември за областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен; на 21 ноември за областите Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол; на 22 ноември за областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София и Софийска област; на 23 ноември за областите Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Хасково.

Предвижда се на 29 ноември да се организира народен тест в страната. При провеждането на всеки тест в продължение на половин час от 12:00 до 12:30 ч. ще бъде предавано известие, съдържащо текст на български и британски език.

Получаването на известието на мобилното устройство се чака да бъде еднократно и съпроводено от характерен тон и осцилация, даже при задействан спокоен (безшумен) режим.

Във връзка с полученото вчера от огромен брой ползватели на мобилни телефони тестово известие от разработваната система BG-ALERT от компанията реализатор излязоха с позиция, публикувана от Министерство на вътрешните работи.

Фирмата се извинява на популацията, всички наранени страни и институции за породеното безпокойствие и стеснение. Оттам изясняват, че поради плануваните национални проби на системата BG-ALERT за ранно предизвестие през мобилните мрежи, през вчерашния ден от 18:55 до 19:00 са извършени предварителни проби. 

" Поради човешка неточност бяха изпратени две разнообразни известия през мрежата на Виваком, които са получени от техни крайни клиенти ", споделят от компанията. Оттам допълват, че след откритата към този момент продуктивност на системата, се надяват в бъдеще тя да бъде значим инструмент за уведомяване на популацията в случаи на бедствия и повреди.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР