През миналия месец в Германия са регистрирани рекордните 21.2 хиляди

...
През миналия месец в Германия са регистрирани рекордните 21.2 хиляди
Коментари Харесай

Нов рекорд по продажби на електромобили в Германия

През предишния месец в Германия са регистрирани рекордните 21.2 хиляди нови електрическия автомобил, разгласи Федералната работа за моторни транспортни средства (KBA). Това е с 5.1 хиляди повече от август (16.1 хил.) и над два пъти повече, в сравнение с през септември 2019 година С новия връх пазарният дел на електрифицираните коли в страната за пръв път надвишава 15%.

Ръст в продажбите във Федерална Република Германия регистрират и хибридните модели, от които предишния месец са регистрирани 54 000 бройки или 1.8 пъти повече от септември 2019-а. Немците демонстрират изключително засилен интерес към моделите с опция за зареждане от битовата мрежа, от които са закупени 4.5 пъти повече.

Пандемията като че ли не е повлияла по никакъв метод на продажбите на електрически автомобили в Европа. По данни на JATO Dynamics делът им на пазара в Европейски Съюз е достигнал 18% през юли (230 000 бройки) против 7.5% година по-рано. Според Центъра по авто мениджмънт в Бергиш Гладбах пазарният дял на електрическите автомобили в Германия ще надвиши 11% (300 000 коли) още преди края на 2020-а.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР