През миналата седмица се изиграха последните мачове от груповата фаза

...
През миналата седмица се изиграха последните мачове от груповата фаза
Коментари Харесай

Отборите в Шампионската лига и Лига Европа ще научат следващите си съперници

През предходната седмица се изиграха последните мачове от груповата фаза в Шампионската лига и Лига Европа, а през днешния ден тимовете, които се класираха за директните елиминации, ще научат идващите си противници. Жребият за осминафиналите в ШЛ е от 13:00 часа българско време, а час по-късно стартира и този за 1/16-финалите във втория по мощ шампионат на Стария континент.

В Шампионската лига най-силните тимове преодоляха групите, само че имаше и изненади, като отпадането на Манчестър Юнайтед и Интер. В днешния чоп ще вземат присъединяване по четири тима от Германия и Испания, по три от Англия и Италия и по един от Франция и Португалия. Поставени са отборите, които заеха първите места в своите групи. Те ще имат преимуществото да са домакини в реваншите от осминафиналите.

В жребия през днешния ден един против различен не могат да се паднат тимове от една страна, както и такива, които са били противници в груповата фаза. Първите мачове от 1/8-финалите ще се изиграят на 16/17 и 23/24 февруари, а ответните дуели са планувани за 9/10 и 16/17 март.

Поставени тимове:

Байерн (Мюнхен)
Реал Мадрид
Манчестър Сити
Ливърпул
Челси
Борусия (Дортмунд)
Ювентус
Пари Сен Жермен

Непоставени тимове:

Атлетико Мадрид
Борусия (Мьонхенгладбах)
Порто
Аталанта
Севиля
Лацио
Барселона
Република България Лайпциг

В жребия за 1/16-финалите на Лига Европа ще вземат участие 32 тимове - 24-те, които заеха първите две места в групите на шампионата, и 8-те, които останаха трети в групите на Шампионската лига. Четири от идващите от ШЛ отбори с по-добри индикатори ще се причислят в урната на поставените към 12-те спечелили от групите в ЛЕ.

Както и в Шампионската лига, поставените тимове ще са домакини в реваншите от 1/16-финалите. Един против различен не могат да се паднат отбори от една страна и такива, които са били в една група в ЛЕ. Отборите от Русия и Украйна също ще бъдат разминати при жребия. Първите мачове от 1/16-финалите ще се изиграят на 18 февруари, а ответните дуели са планувани за 25 февруари.

Поставени тимове:

Милан
Арсенал
Аякс
Брюж
Динамо (Загреб)
Хофенхайм
Лестър
Байер (Леверкузен)
Манчестър Юнайтед
Наполи
ПСВ Айндховен
Рейнджърс
Рома
Шахтьор (Донецк)
Тотнъм
Виляреал

Непоставени тимове:

Антверпен
Бенфика
Брага
Цървена звезда
Динамо (Киев)
Гранада
Краснодар
Лил
Макаби (Тел Авив)
Мьолде
Олимпиакос
Реал Сосиедад
Република България Залцбург
Славия (Прага)
Волфсбергер
Йънг Бойс
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР