През миналата седмица ние от Демократи за силна България поканихме

...
През миналата седмица ние от Демократи за силна България поканихме
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Съветвахме се с Костов за съставянето на правителство

През предходната седмица ние от " Демократи за мощна България " поканихме всички престижи в партията, били в ръководството - Иван Костов, Екатерина Михайлова, Веселин Методиев и други някогашни министри и депутати, да се посъветваме с тях по какъв начин да се реши казуса със съставянето на държавно управление, съобщи водачът на партията и съпредседател на парламентарната група на " Продължаваме промяната - Демократична България " Атанас Атанасов. Той не даде повече детайлности за диалозите, само че напомни, по какъв начин в тежката политическа обстановка в края на 1990 година се сформира държавното управление на Димитър Попов. То е с живот от 22 декември 1990 до 8 ноември 1991 година и е наричано " държавно управление на националното единодушие ", като е подкрепено от специалисти от Българска социалистическа партия, Съюз на демократичните сили и Български земеделски народен съюз.

" Неслучайно давам този образец, тъй като сме подготвени да обсъждаме разнообразни разновидности и търсим излаз от обстановката и сме сигурни, че можем да го намерим ", добави Атанасов. Като излаз от рецесията той предложи на водача на ГЕРБ Бойко Борисов да върне първия мандат.

" Да пристигна вторият при нас, ще го поканим на договаряния и ще решим по какъв метод дружно да потърсим метод за излизане от рецесията. Първият мандат няма да подкрепим, както и държавно управление, кадрувано от Бойко Борисов, това са нашите условия ", сподели Атанасов.

Вчера ръководителят на Народното събрание от ГЕРБ първата политическа мощ да се откаже от опит за сформиране на държавно управление, " в случай че " Продължаваме промяната - Демократична България " заявят, че с техния мандат може да се образуваме устойчиво болшинство, което да одобри ".
Той добави, че втората политическа мощ има няколко разновидността за деяние, като се стартира с договаряния с политическите сили, които са в Народното събрание. " Ще преговаряме с ГЕРБ в Народното събрание - под прожекторите и камерите, с цел да се чуе какво предлагаме ние и какво се дава отговор от другата страна. За реализация на първия мандат или предлага претендент за министър председател и държавно управление, или връща първия мандат и да не ни слага условия преди да го е върнал ", добави Атанасов.

Според него ГЕРБ нямат решение какво да вършат с първия мандат. " Готови сме да обсъждаме разнообразни разновидности. Готови сме да помогнем на Борисов да излезе от политиката ", сподели още ген. Атанас Атанасов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР