През миналата седмица германските домакинства и малките предприятия са използвали

...
През миналата седмица германските домакинства и малките предприятия са използвали
Коментари Харесай

Германският газов регулатор предупреди: Намалете употребата на газ или рискувате зимна криза

През предходната седмица немските семейства и дребните предприятия са употребявали съвсем 10% повече газ от четиригодишната междинна стойност за същата седмица, заяви в четвъртък мрежовият регулатор на Германия (Bundesnetzagentur). Оттам предизвестиха, че страната рискува зимна рецесия, в случай че не бъдат направени обилни съкращения в потреблението, съобщи БНР.

Използването количество газ е било 618 гигаватчаса на седмица (GWh/седмица) в съпоставяне със междинната стойност за същата седмица през годините от 2018 година до 2021 година от 564 GWh/седмица.

Ръководителят на немската Федерална мрежова организация, която ще дава отговор за разпределението на газа при положение на изключително състояние, повтори предизвестието си от преди седмица, че потреблението е прекомерно високо.

" Ще се мъчим да избегнем газова рецесия тази зима без най-малко 20% спестявания от страна на частните семейства, предприятия и индустрия “, уточни Клаус Мюлер от Bundesnetzagentur пред организация Ройтерс и добави: " Ситуацията може да стане доста сериозна, в случай че не понижим доста потреблението на газ ".

Германия се намира във втора фаза на триетапен проект за изключителни обстановки вследствие на по-ниските газови потоци от Русия, която до неотдавна беше главният снабдител на газ за най-голямата стопанска система в Европа.

Домакинствата и дребните предприятия съставляват 40% от потреблението, до момента в който огромните индустриални промишлености изискват 60% от наличния газ в страната. За разлика от семействата обаче, огромната индустрия в Германия направи известни спестявания предходната седмица, консумирайки 1370 GWh/седмица, по отношение на приблизително 1402 GWh/седмица през последните четири години, уточни още немският газов регулатор.

Запълнямеост на газовите складове в Европейски Съюз към 4-ти окотомври, съгласно данни на Gas Infrastructure Europe

 

 0-Hran

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР