През миналата седмица американският президент Доналд Тръмп и финансовият министър

...
През миналата седмица американският президент Доналд Тръмп и финансовият министър
Коментари Харесай

Кевин Уорш може да бъде номиниран за следващ председател на Фед

През предходната седмица американският президент Доналд Тръмп и финансовият министър Стивън Мнучин са провели среща с някогашния член на Федералния запас Кевин Уорш, на която са разискали опцията той да бъде номиниран за идващ ръководител на Централната банка на Съединени американски щати, обявиха публични представители на Белия Дом.

Трябва да се има поради, че мнозина икономисти и анализатори смятат Кевин Уорш като едни от най-сериозните поддържници на по-агресивна политика на стягане на лихвените ставки от страна на Федералния запас предвид на неговия мандат като централен банкер сред 2006-а и 2011-а година.

Въпреки че към момента не е ясно дали той ще бъде номиниран за най-високия пост на централен банкер, новината за извършената с него среща докара до солидно покачване на доходността на американските държавни облигации в края на предходната седмица, който растеж продължава и през днешната търговия.

Доходността на 10-годишните държавни облигации на Съединени американски щати към този момент нараства към две и половина месечен връх от 2,37% и е близо до върховете към 2,39%, достигнати през юли.

Спекулациите за бъдещо по-агресивно повишение на федералната фондова рента в следствие и на възобновените очаквания за пробутване в американския конгрес на данъчната промяна, препоръчана от Републиканската партия, способства за днешното общо повишаване на щатския $.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР