През миналата година в Турция бяха регистрирани много повече от

...
През миналата година в Турция бяха регистрирани много повече от
Коментари Харесай

2020 - годината на природните бедствия в Турция

През предходната година в Турция бяха регистрирани доста повече от естественото естествени бедствия. Официалните данни на турската държавна метеорологична работа демонстрират, че това е година с максимален брой „ метеорологични бедствия “ от 1940 година Общо 984 естествени бедствия са обхванали страната, а най-чести са изобилните превалявания и обвързваните с тях наводнения с 297 случаи, последвани от 262 случая на тежки стихии.

Изменението на климата е главният провинен за невижданото повишаване на бедствията световно, безапелационни са учените.

Турция имаше също рекордни 936 естествени бедствия, през 2019 година, само че 2020 година се оказа още по-лоша. След превалявания, наводнения и стихии, градушките бяха идващият най-наблюдаван случай. Отчетени са общо 223 стихии с градушка. Други произшествия, свързани с времето, включват изобилен снеговалеж, мълнии, свлачища, както и горски пожари, произлизащи от извънредно горещо време.

Бедствията са най-чести през лятото, изключително през юни. Обилните превалявания и наводнения, мълниите и бурите от градушка са по-чести през юни, до момента в който мощните стихии доминират най-вече през февруари.

Статистиката демонстрира, че множеството бедствия са се случили в средиземноморската провинция Анталия. Следвани от Ван на изток, Кайсери в централна Турция, Бурса на северозапад и по-късно Мерсин, друга средиземноморска провинция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР