През миналата година в Испания са регистрирани 322 075 раждания,

...
През миналата година в Испания са регистрирани 322 075 раждания,
Коментари Харесай

Раждаемостта в Испания е била на исторически най-ниското си равнище миналата година

През предходната година в Испания са регистрирани 322 075 раждания, което е най-ниското ниво, откогато през 1941 година стартира да се води такава статистика, заяви през днешния ден Националният статистически институт (НСИ), представен от Франс прес.

Това е " спад с 2% спрямо миналата година ", се споделя в изказване на Национален статистически институт.

Коефициентът на раждаемостта в Испания е вторият най-нисък в Европейския съюз. Според последни данни на Евростат от 2021 година коефициентът е бил 1,19 деца на една жена, спрямо 1,13 в Малта и 1,25 в Италия.

По данни на Национален статистически институт броят на ражданията в Испания е намалял с 24,1% от 2013 година насам.

Възрастта на раждащите дами също се е повишила. Броят на ражданията на майки на възраст 40 и повече години се е нараснал с 19,3% през последните 10 години, написа Българска телеграфна агенция.

Миналата година броят на смъртните случаи в страната е надхвърлил броя на ражданията със 113 256, като естественият приръст се е запазил негативен, какъвто е от 2017 година насам, добавя Национален статистически институт.

Населението на Испания обаче продължава да нараства и през 2022 година, като по последни данни на Национален статистически институт надвишава 48 милиона поданици, което се дължи на внезапното увеличение на броя на чужденците, изключително на украинците.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР