През миналата година редица славни тенисисти взеха решение да прекратят

...
През миналата година редица славни тенисисти взеха решение да прекратят
Коментари Харесай

Отказванията продължават: Бивш №12 с победи над Надал и Джокович казва сбогом на тениса

През предходната година редица славни тенисисти взеха решение да прекратят кариерата си, като измежду тях бяха Роджър Федерер, Серина Уилямс, Хуан Мартин дел Потро, Жо-Волфред Цонга, Жил Симон и Ким Клайстърс. Тази наклонност продължава и през новата година, защото още в първите дни на 2023-та още един прочут деец разгласи, че ще окачи ракетата на стената през идните месеци.

Това е 41-годишният Фелисиано Лопес, който изповядва един от най-елегантните и приятни за наблюдение стилове на игра. Той продължава да практикува тактиката сервис-воле, което го нарежда измежду любимците на публиката, и несъмнено не е изненада, че може да се похвали с три четвъртфинала на Уимбълдън, както и купа на Ролан Гарос при тандемите. Освен това ветеранът е седемкратен първенец на сингъл в ATP конкуренциите, като в сбирката си има два трофея от влиятелното съревнование в Куинс. Испанецът може да се похвали и с победи над Рафаел Надал (в Куинс през 2010-а) и над Новак Джокович (в Дубай през 2016-а), а ето и какво гласеше неговото прочувствено видео известие към почитателите в обществените мрежи:

" Скъпи другари, пристигна време да споделя нещо с вас, което множеството спортисти си мислят, че в никакъв случай няма да настъпи. След повече от 20 години в Тура взех решение да сложа завършек на това, което стартира като заблуда, само че след това се трансформира в най-красивата и вълнуваща специалност в света. Тенисът ми даде всичко в живота - доста повече от това, което 5-годишното момче можеше да си показа, когато на една Коледа неговият татко му постави дървена ракета в ръката. “

Обръщайки се обратно, мога да бъда само признателен за всичко, което съм постигнал и за всички персонални уроци, които тенисът ми е дал. Той бе допустимо най-хубавият университет. Тръгвам си с безчет красиви неща, само че едно се отличава от останалите - огромният брой чудесни хора, които съм срещнал по пътя. Вярвам, че ни предстоят още доста моменти, които ще преживеем дружно отвън корта ", сподели някогашният №12 в света.
   Вижте тази обява в Instagram.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР