През миналата година населението на Европейския съюз се е увеличило

...
През миналата година населението на Европейския съюз се е увеличило
Коментари Харесай

При нулев естествен прираст населението на Европейския съюз се е увеличило с 1.5 млн. души за година

През предходната година популацията на Европейския съюз се е нараснало с 1.5 млн. души и към този момент доближава 511.8 милиона. Това се дължи главно на имигрантите, които идват да живеят на Стария континент. Данните са на статистическия институт на Европейски Съюз - Евростат, представени от Българска телеграфна агенция.

През 2016 година броят на родените и на умрелите в Европа е бил на процедура еднакъв, тъй че естественият приръст на популацията е еднакъв на нула, което значи, че нарастването се дължи на пристигналите от чужбина 1.5 милиона нови европейски жители.

Водещи в статистиката са трите най-големи страни в съюза - Германия с население от 82.8 милиона души (увеличение от 625 000 души), Франция с население от 67 милиона (увеличение от 270 000 души) и Англия с население от 65.8 милиона (прираст от 425 000 души).

Същевременно прочут спад е регистриран в Латвия, Литва, Естония, Румъния, Хърватия, Португалия и Италия. Много евентуално е спадът в тези страни да има отношение към вътрешната миграцията в Европейски Съюз и да се явява фактор за увеличените индикатори в най-развитите в икономическо отношение страни в съюза, прецизира се в проучването.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР