През миналата година има увеличение на престъпленията, които са извършени

...
През миналата година има увеличение на престъпленията, които са извършени
Коментари Харесай

Живко Коцев във Варна: На територията на областта няма неразкрити убийства

През предходната година има нарастване на закононарушенията, които са осъществени в изискванията на домашно принуждение на територията на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОД на МВР) във Варна. Това сподели пред медиите през днешния ден основният секретар на вътрешното министерство Живко Коцев, който участва на доклада и разбора на работата на дирекцията през предходната година. 

По думите му Област Варна не прави изключение от страната, а нарастването на закононарушенията в изискванията на домашно принуждение е с близо 150 пункта. Коцев добави, че са регистрирани и по-голям брой издадени ограничения за отбрана, както и ограничаващи заповеди.

Главният секретар поздрави чиновниците на дирекцията за работата и постигнатите през предходната година резултати. Той разяснява, че спадът на равнището на записаната престъпност през 2023 година е с 11 %, а разкриваемостта се усилва спрямо миналата година с 12 на 100. 

Според него са положителни резултатите на дирекцията при противодействието на закононарушенията срещу личността (убийства, опити за убийства, телесни повреди и др.). Той изясни, че на територията на региона няма неразкрити убийства и опити за убийства. Регистриран е спад на грабежите, написа Българска телеграфна агенция.

Според основния секретар преди всичко измежду акцентите за тази година в работа на чиновниците на полицията във Варна ще е образованието и професионалната подготовка. По думите му е явно, че има дефицити и пропуски в знанията и уменията да се реагира в чисто рутинни обстановки.

Сред другите акценти са противодействието на производството и разпространяването на опиати, както и понижаване на пътнотранспортния травматизъм.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР