През миналата година Blizzard и NetEase прекратиха своите дългогодишни отношения

...
През миналата година Blizzard и NetEase прекратиха своите дългогодишни отношения
Коментари Харесай

Microsoft помага на Blizzard и NetEase да възобновят партньорството си

През предходната година Blizzard и NetEase прекратиха своите дългогодишни връзки по един много противен метод. Нещата ескалирах до такава степен, че китайският издател беше решил да заведе основателите на World of Warcraft на съд. Припомняме, че законите в Китай са такива, че западните гейм издатели не могат да оперират без локален представител. В случая на Blizzard това са NetEase.

Изглежда, че новият притежател на Blizzard Microsoft се е намесил в проблема. Тази седмица редмъндският техногигант разгласи, че Blizzard и NetEase са възобновили партньорството си, с цел да може китайските геймъри да се радват на най-обичаните игри на студиото. От компанията допълват, че са сключили по-широко съглашение с NetEase. То било предизвикано от общото предпочитание на фирмите да поднесат нови игрови прекарвания на играчите за всички платформи и пазари. Настоящата вест значи, че игрите от световете на World of Warcraft, Hearthstone, Overwatch, Diablo и StarCraft се връщат в Китай. И то още това лято. От Microsoft допълват, че както Blizzard, по този начин и NetEase били разчувствани от щастливия излаз от обстановката.

Но, както напомня Game Developer, никакво радостно неспокойствие нямаше сред двете компании в последните две години. За завършек на договорката сред двете компании се заговаря още в края на 2022. По това време Blizzard декларират, че не могат да възобновят съдействието си с китайката компания. Причините, които американците акцентират тогава са, че това би било противоречало на оперативните правила и задължението към играчи и чиновници. В същото време NetEase изясняват на своите вложители, че макар най-искреното им предпочитание, нещата вървят към разлъка. Това, което беше любопитно от изказването на NetEase пред акционерите им е, че скъсването с Blizzard нямало да докара до основни финансови загуби за тях. Което на процедура значи, че игрите на Blizzard не провокират същия интерес в азиатската страна, както на Запад.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР