През месец юни тази година Qualcomm представи технологията за бързо

...
През месец юни тази година Qualcomm представи технологията за бързо
Коментари Харесай

Много Android смартфони ще получат поддръжката на най-бързото в света зареждане

През месец юни тази година Qualcomm показа технологията за бързо зареждане Quick Charge 4.0+, благодарение на която смарт телефонът се зарежда с мощ 27 W. Това е доста и една 3300 mAh батерия се зарежда за по-малко от един час.
Едни от първите смарт телефони с поддръжката на най-бързото зареждане в света, станаха Nubia Z17 и Razer Phone, само че до момента тази опция не можеше да се употребява. Парадоксално е, че тези устройства поддържат технологията Quick Charge 4.0+ , само че до момента на пазара нямаше нито едно зарядно, което да покрива условията на новата технология.



Днес се появи информация, че компанията Ever Win International Corp. , с поддръжката на Qualcomm, е основала първите в света зарядни, поддържащи Quick Charge 4.0+. Произвеждат се два адаптера – за електрическата мрежа и за коли. И в двата случая се обезпечават 5V/3A, 9V/3A, 11V/2.4A и 12V/2.25A. Това е задоволително за зареждането на средностатистическия Android смарт телефон за по-малко от един час.



Новите зарядни ще бъдат обявени на особено мероприятие на Qualcomm. Производителят синхронизира излизането на новите устройства с излизането на флагманския процесор Snapdragon 845, а това значи, че напълно скоро, доста Android смарт телефони ще получат поддръжката на на-бързата технология за зареждане.



Технологията Qualcomm Quick Charge 4.0+ е с 15% по-бърза от елементарната 4.0. Теоретично, тя е по-бърза и от Dash Charge на OnePlus, само че би трябвало да се създадат проби.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР