През месец юни 3-ма учители от НТГ Пловдив участваха в

...
През месец юни 3-ма учители от НТГ Пловдив участваха в
Коментари Харесай

Пловдивско училище повишава професионалната квалификация на своите учители

През месец юни 3-ма учители от НТГ Пловдив участваха в едноседмичен обучителен курс по стратегия " Еразъм " за повишение на своята професионална подготовка. Тема на плана е " Предизвикателства за стабилно развиване и гражданска позиция в модерна цифрова среда ".

Националната комерсиална гимназия не изневери на традицията си да даде посредством европейска стратегия " Еразъм " опция на своите учители да почерпят опит от европейските си сътрудници. Активното присъединяване на гимназията по стратегия " Еразъм " се трансформира в наложителен детайл по пътя на професионалното развиване на учителите.

Едноседмичният обучителен курс се състоя във Вечнния град – Рим, Италия. Курсът разкри пред учителите неограничените благоприятни условия, които дават ИКТ технологиите в образованието.

Обучението беше извършено от 06 до 10 юни.

Сред главните цели на подвижността са:

1. Да се срещнат участниците с основните въпроси, свързани с цифровата просветеност в образованието, в подтекста на взаимното образование, смесеното образование и обърната класна стая.

2. Да разсъждават, разискват и преглеждат смесеното, обърнато и взаимно преподаване и учене посредством консолидиране на технологии и уеб принадлежности.

3. Вдъхновяване от най-хубавите практики за това по какъв начин ИКТ могат да подобрят мотивацията, присъединяване, предприемачеството и ученето на учениците.

4. Подобряване на цифровите умения посредством работа с редица забавни принадлежности, програмен продукт и стратегии за преподаване и учене.

5. Проектиране и създаване на съответни планове за образование (мултимедийно наличие, запаси и смесени уроци), които да се ползват в класната стая.

Уменията, добити в този курс, ще оказват помощ на учителите да създадат своите класове по-ангажиращи, като включат учениците във вълнуващи взаимни планове или креативен онлайн действия.

Специален акцент беше подложен върху уеб решенията и приложенията, които предизвикват приобщаването (позволяват на учениците с разнообразни образователни потребности и качества да вземат участие пълноценно) и устойчивостта (насърчават безхартиеното и дейно потребление на учебните ресурси).

Учителите усъвършенстваха владеенето на британски език и уменията си за другарство в интеркултурна среда вследствие на връзката с другите обучаеми и със чиновниците в обучителната организация.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР