През месец юли 2020 г. експерти на Басейнова дирекция Черноморски

...
През месец юли 2020 г. експерти на Басейнова дирекция Черноморски
Коментари Харесай

Басейнова дирекция - Варна извърши 353 проверки през юли 

 През месец юли 2020 година специалисти на Басейнова дирекция " Черноморски регион “ (БДЧР) – Варна направиха 353 контролни инспекции - 173 изключителни инспекции по 22 тъжби и сигнали,  103  инспекции за проводимостта на речните кревати (от които 33 са инспекциите за проводимост на речни участъци), а останалите 70 са за проводимост до 500 м след язовирната стена.

За установени административни нарушавания на Закона за водите са формирани 12 акта, от които два са за несъблюдение на дадени наставления при предишни инспекции.

От такси за осъществено право на потребление на водите, предоставено с позволение по реда на Закона за водите, са събрани суми в размер на 219 876,78 лева, от които 52 929,32 лева събрани посредством Национална агенция за приходите от   " Водоснабдяване и канализация - Добрич “ АД.

От шефа на БДЧР са издадени 10 наказателни постановления /НП/, с които на нарушителите са наложени глоби/имуществени наказания по Закона за водите в общ размер на  6500 лева

Най-честите нарушавания са: водовземане без позволение,  създаване на бунар за лични потребности без съобщение до БДЧР, несъблюдение на наставления, непредставени данни в БДЧР от личен мониторинг и други

БДЧР припомня, че компании и жители, притежатели на кладенци, сондажи, герани и каптирани извори, могат до 27 ноември 2020 година да записват водовземните уреди в парцела си в Басейнова дирекция. Водовземни уреди, които не са регистрирани, не могат да бъдат употребени.

Изграждането на водовземни уреди без позволение по смисъла на Закона за водите е закононарушение според Наказателния кодекс. При установяването на противозаконни уреди за водовземане от подземни води след 27 ноември 2020 година същите се унищожават за сметка на притежателя им, който носи и наказателна отговорност за това закононарушение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР