През месец октомври (4-8) в молдовската столица Кишинев ще се

...
През месец октомври (4-8) в молдовската столица Кишинев ще се
Коментари Харесай

Тази година българските медии се събират в Молдова

През месец октомври (4-8) в молдовската столица Кишинев ще се организира тринадесетата международна среща на българските медии, съобщи кореспондент на novini.bg.

Мястото на срещата не е инцидентно, разгласи на конференция през днешния ден генералният шеф на Българска телеграфна агенция Максим Минчев.

„ През последните години България все по-често стартира да се обръща към българските общности, а в Молдова живее най – огромната компактна маса от етнически българи. Всички сме очевидци, че през последните години младите идват у нас да се образоват, както и по стопански аргументи. Ние сме длъжни да отидем там и да бъдем съпричастни с нашата общественост, разясни Минчев.

Темата на форума тази година е "Политики на близостта ", като във фокуса попадат разисквания, свързани с новите платформи на образованието, връзката на бизнеса с образованието, стопанска система, основана на знанието, туризъм, трансфер на фрагменти и технологии и съответните проблеми на нашите общности през призмата на медиите.

Българската страна е съпричастна с проблемите на университета в Тараклия, където се учи български език, само че през последната година няма задоволително преподаватели, съобщи още Максим Минчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР