През месец май министърът на транспорта Николай Събев възнамерява да

...
През месец май министърът на транспорта Николай Събев възнамерява да
Коментари Харесай

Министърът на транспорта иска повече практически изпити за шофьорска книжка

През месец май министърът на превоза Николай Събев има намерение да провежда среща сред браншови организации, депутати и представители на автошколи за разискване на промени при предоставяне на шофьорски книжки, в това число и за листовките. Това изясни министър Събев в отговор на въпрос на депутата от Политическа партия Настимир Ананиев дали се плануват промени в листовките, които не са свързани с войната по пътищата .

Приоритет на министъра е сигурността, заради което са направени промени в ИА " " за да се стартира да се извършва надзор върху работата на товарния автотранспорт.

По думите на министъра " съществена причина за вредите с жертви на пътя са товарните камиони ". Поради това към този момент има система, която да направи промяна в броя на администрациите, районните звена и дирекции, които ще упражняват този надзор. Събев е последовател също на това да има повече полигони и повече на практика изпити за кандидат-шофьорите, каквато е системата и в Австралия, и в Съединени американски щати, където инспекциите за каране на кола са доста съществени. В тази връзка ще се направи срещата през май месец.

По въпроса за, заложен от някогашния районен министър, а в този момент народен представител от ГЕРБ Петя Аврамова, Събев отговори, че е почнала продажбата на билети в петък и са планувани и уикенд пакети на македонския пазар , както и включване на продажбата на билети в офисите на " България ер ".

Министър Николай Събев разяснява и парите за авиопревозвачите. По думите му се чака удостоверение и известия от Европейска комисия . Макар да получи забележка от Халил Летифов от Движение за права и свободи , че по тематиката има известия от Европейска комисия и би трябвало да се ревизира.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР