През месец април във факултет Сценични изкуства“ в НАТФИЗ Кръстьо

...
През месец април във факултет Сценични изкуства“ в НАТФИЗ Кръстьо
Коментари Харесай

Уъркшопи по Авторски и сродни права в изкуствата, НАТФИЗ – с ръководител доц. д-р.Марияна Лазарова – 5, 7 и 8 април

През месец април във факултет „ Сценични изкуства “ в НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “ ще бъдат извършени три уъркшопа, отдадени на авторското право с ръководител .

Те се провеждат по самодейност на, началник на 2 курс „ Театър на Движението – Пантомима “. Относно самодейността, проф. Велев споделя: „ Работата на студентите от нашата компетентност, както и на актьорите в Театъра на движенето е напълно обвързвана с потреблението на музика. Познанията в региона на авторските и сродни права в изкуствата и изключително в музиката са от главно значение. Разбира се работилниците са отворени за всички искащи. “

„ Авторско право в театралните изкуства “ – 05.04.2022 година /вторник/ – 14.30 ч. -16.00 ч. – зала 114.

Уъркшопът ще бъде извършен с дейното присъединяване на студенти в бакалавърска степен на образование от факултет „ Сценични изкуства. “ Те ще се срещнат с съществени моменти в авторскоправната регулация в региона на театралното, танцовото и музикалното изкуство. Теоретичната презентация ще бъде съчетана с непосредствени полемики по тематиката с аудиторията, с модератор проф. доктор Велимир Велев.

„ Колективно ръководство на авторски и сродни права в изкуствата “ – 07.04.2022 г./четвъртък/ – 9.00 ч. -10.30 ч. – зала 114.

Пред студентите ще бъдат разяснени, образно и в прагматичен жанр, особеностите на българския модел на групово ръководство на авторски и сродни права. Магистри от специалността „ Мениджмънт в театралните изкуства и промишлености “ ще споделят пред своите сътрудници знания по отношение на правния статут и активността на сдруженията, представляващи правоносители в областта на музикалното изкуство: ОКУП Музикаутор и ОКУП Профон.

„ Авторскоправни проблеми и интелектуално пиратство. “ – 08.04.2022 година /петък/ – 11.30 ч. -13.00 ч.- зала 114

Участниците в уъркшопа ще вземат решение юридически проблеми, свързани с авторскоправни разногласия по отношение на уреждането на авторски и сродни права при при обществено показване на театрални творби. Панелът, обвързван с практическо практикуване на добитите от студентите познания, ще бъде комбиниран с теоретична лекция по отношение на типовете интелектуално пиратство и методите на противодействието му. В умозаключение ще бъде извършена анкета за премерване на авторскоправната просветеност измежду студентите.

Трите уъркшопа са свързани тематично и методически, само че имат приключена целокупност и могат да бъдат посетени независимо.

Поканата е отворена към всички студенти и преподаватели от НАТФИЗ. Участието на външни участници е след подаване на поръчка в свободен текст, на мейл:.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР