През май 1975 г. Робърт Робинсън от BBC Two се

...
През май 1975 г. Робърт Робинсън от BBC Two се
Коментари Харесай

„В Деня на видимостта на трансджендърите ви моля, приемете ме такъв, какъвто съм – и за малко спокойствие и тишина`

През май 1975 година Робърт Робинсън от BBC Two се срещна с уелския историк и пътеписец Ян Морис, с цел да обсъдете нейната нова автобиография, Загадка.

Книгата беше един от първите модерни записки за прехода на пола, описващ от време на време мъчителния път на Морис към „ излизането “ като жена на 45 години и нейните прекарвания по-късно. Без никакво въображение 70-те години на предишния век бяха някаква златна епоха на правата на транссексуалните - Conundrum притегли смесени мнения, някои от тях несимпатични и язвителни.

Но линията на разпитване на Робинсън беше по-скоро сензитивна, в сравнение с въпросителна, по-скоро сериозна, в сравнение с сензационна, по-скоро съчувствен, в сравнение с отбелязване на точки. Но на Международния ден на видимостта на трансджендърите си мисля какъв брой мъчно е да си показва изявление като това, което се случва в този момент.

Без подозрение диалогът в последна сметка ще се трансформира в неуместно описване за това по какъв начин тъкмо Морис знаеше, че е жена или коя баня инцидентно...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР