През март 2011 г., жители на малкото гранично село Дулали

...
През март 2011 г., жители на малкото гранично село Дулали
Коментари Харесай

`Небесен град`, видян от стотици очевидци в Нигерия

През март 2011 година, поданици на дребното гранично село Дулали в щата Баучи (Bauchi), Нигерия, стават очевидци на необикновен паранормален феномен.След утринната молитва в локалната джамия, на процедура цялото село, състоящо се от няколкостотин души, виждат ярка светлина в небето. Скоро по-късно се появява солиден „ летящ град “, слизащ от небето.Един от очевидците – Сайду Мешай, който изкарва прехраната си с варене на парещ чай, кафе и какаови питиета за локалните поданици, споделя пред публицисти от нигерийски вестник, че е видял светлината в небето след утринната молитва, до момента в който се готви да стартира работа.По негови думи:„ Проникваща ярка светлина, обгръщаща атмосферата, а по-късно ми се стори, че небесата падат върху селото. “Докато следи небето, той вижда най-удивителната панорама през своите четиридесет години.Мешай споделя:
„ От нищото се появи необятна и огромна маса, която приличаше на облак. Летеше постепенно над селото, навръх височината на приблизително дърво.Облакът беше транспарантен и в него видях красиви високи здания, пътища и коли. Беше като летящ град. И от него чувах звука на машини, които издават звук, тъкмо както бихте ги чули в циментовия цех в Ашака. ”Ако Сайду беше единственият очевидец на това неизмеримо прекарване, нямаше да може да се одобри описа му като факт. Но, на „ летящия град “ са очевидци съвсем всички селяни, стотици от тях, в това число основният имам. Всички деца и възрастни са го видели и удостоверяват историята.

 1 600x447 - `Небесен град`, забелязан от стотици очевидци в Нигерия
Дауда Мохамед, аграрни производител, също е видял явлението, до момента в който е бил на полето. Той споделя, че е забелязал НЛО в небето и, че бил по-скоро изумен, в сравнение с изплашен. Разказва, че е забелязал здания в „ плаващия град “, които изглеждали обгърнати в облаци.Четете още: Срещи на известни откриватели с мисловната форма – тулпа10-годишното момче Ибрахим споделя, че е видяло НЛО да минава през дърво и да се появява от другата страна. Изглеждало, че обектът минава през дърветата.Друг свидетел споделя:„ Ние имаме вяра, че може би Аллах е употребявал тези наблюдения, с цел да отвори очите ни, с цел да забележим по какъв начин Джиновете живеят в техния личен свят. Аллах е популярен и няма нищо, което той да не може да направи на земята.Точно две седмици след първата си появя в нашето село, този летящ обект се върна още веднъж по същото време и остана в небето, обикаляйки над селото съвсем час, преди да си отиде. Щастливи сме, тъй като това демонстрира, че сме особено село. Други селища в близост не са получили тази привилегия. ”В уеб страницата „ Doubtful News “, Брайън Енглер (Brian Engler) разяснява, че този НЛО може да е бил мираж – фата моргана (fata morgana).Той написа:„ Това ми звучи като мираж, фата моргана … Въпреки, че нямам визия дали метеорологичните условия по това време и мястото биха подкрепили това. Брайън Дънинг (Brian Dunning) разказва резултата няколко пъти в своя подкаст Скептоид (Skeptoid). Той приказва за „ крепости във въздуха “, което доста наподобява на това, което тези хора разказват. Но е забавно … ”Когато жителите на Дулали са запитани дали са виждали живи същества вътре в НЛО, всички те са сигурни и съответни в отговора си, че в този „ небесен град “ не се вижда живо създание.По това време, малко на брой имат мобилни телефони в Нигерия. Това важи изключително за крайградските резиденции.АнджеликаНикой не е имал опция да снима феномена и удивителният случай остава единствено в съзнанието на жителите.
Следвайте ни в Instagram, Twitter и Youtube за забавно и мистериозно бонус наличие!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР