През лятото вратарят Алисон премина в Ливърпул за рекордните по

...
През лятото вратарят Алисон премина в Ливърпул за рекордните по
Коментари Харесай

Едно спасяване за 72,5 млн. евро

През лятото вратарят Алисон мина в " Ливърпул " за рекордните по това време 72,5 млн. евро. Трансферът от " Рома " провокира доста полемики, само че късно нощес 25-годишният пазач затвори устите на всички критици, тъй като спасяването му в 92-ата минута класира мърсисайдци за 1/8-финалите в Шампионската лига.
Салах и Алисон оставиха " Ливърпул " в Шампионската лига (ВИДЕО) Мърсисайдци с най-малък триумф над "Наполи ", Лига Европа за момчетата на Анчелоти
" Ливърпул " водеше с 1:0 с помощта на невъзмутим гол на Мохамед Салах през първото полувреме. Този резултат бе изцяло задоволителен за място в идващия стадий на най-комерсиалния футболен шампионат, само че вероятно попадение на
" Наполи " щеше да разбие хиляди " червени " сърца.

В една от последните си офанзиви гостите от Неапол за малко да реализират задачата си. Влезлият като запаса Аркадиуш Милик се озова на съвършена позиция, само че " октоподът " Алисон го спря майсторски.

Това беше седми мач на " Анфийлд ", в който бразилският номер 1 не позволява гол и общо 12-и от 22 срещи, откогато е под рамката на мърсисайдската врата.

Снимка: Twitter

Една вратарска неточност може да докара до доста други след нея. Всички помним представянето на Лорис Кариус във финала на Шампионската лига. Половин година по-късно немският пазач продължава с фрапантните неточности, въпреки че смени ситуацията и отиде в " Бешикташ ".

А едно избавяне, като това на Алисон, може да се окаже по-ценно от 72,5 млн. евро.

Самият Юрген Клоп сподели след мача: " Ако знаех, че Алисон е толкоз добър, щях да платя двойно за прехвърлянето му от " Рома ".

А Гари Линекер разгласи спасяването на Алисон като " прелестно " и " героично ".

What a massive and wonderful save from Alisson. Heroic stuff.
— Gary Lineker (@GaryLineker) 11 декември 2018 година

Феновете на " Ливърпул " към този момент са спокойни, тъй като след дълго очакване отборът е разкрил вратар, който може да направи разликата във значимите мачове.

Alisson. That save alone was worth the transfer fee
— SKILLIT (@SKILLITWORLD) 11 декември 2018 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР