През лятото правителството се заинати като магаре на мост и

...
През лятото правителството се заинати като магаре на мост и
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Правителството спечели време с пари от джипката, но не да се подготви за здравната криза

През лятото държавното управление се заинати като магаре на мост и не подаде оставка. То, държавното управление или магарето, както желаете го наричайте, ни сподели, че оставка няма да има, тъй като идва тежка икономическа и здравна рецесия и единствено то може да се оправи с нея. Никой различен. И не щеш ли рецесията пристигна, а държавното управление, което имаше невъобразимото самочувствие, че само то може да се оправи с нея, се проваля пагубно. Това разяснява водачът на Има такава страна и тв водещ Слави Трифонов  Слави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български артист, ефирен водещ и продуцент. Роден е в.

Отново във фейсбук той даде мнението си за обстановката в страната.



"Правителството си завоюва време с хвърлянето на пари от джипката, само че очевидно не е употребило извоюваното време да се приготви за здравната рецесия.
Всъщност, държавното управление употребява времето да избави единствено себе си, а не да се приготви да помогне на всички. Което е негова съществена задача и задача.
Резултатите от това са плачевни - през тв приемника здравният министър умолява лечебните заведения да не отхвърлят банкет на пациенти с Ковид, а пациенти с Ковид умоляват да ги одобряват в болница, тъй като умират. И умират. Щото нямало места ", разяснява Трифонов.

По думите му има основан безпорядък. Той недоумява по какъв начин липсват места в лечебните заведения.

"А какво направихте за лекарите и сестрите? Вдигате предизборно заплатите на раздутата си администрация, в това число на някаква организация по сортоизпитване и семеконтрол, щото била на първа линия за ковид, а сестрите още веднъж да си стоят с мизерните заплати. Колко пъти сестрите бяха под прозорците и на прозорците на властта, с цел да желаят положителни условия на труд и почтено възнаграждение? Колко пъти ги излъгахте и пренебрегнахте? И не е ли правилно, че огромна част от медиците работят даже за по-малко пари в рецесията, поради статута на лечебните заведения като търговски сдружения?
Как стигнахте до такава степен, че в този момент желаете бусове на жандармерията, бусове на пожарната и такситата да станат коли за спешна помощ? Да, изтребителите и военните кораби несъмнено не стават за коли за спешна помощ ", написа още Трифонов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР